Πολιτική Απορρήτου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

www.hellenicregionrad.gr

 

Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών πού παρέχονται στον επισκέπτη/χρήστη, από τον ιστότοπο www.hellenicregionrad.gr, ιδιοκτησίας του πολιτιστικού σωματείου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ», προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία σας με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού μας τόπου. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να ΜΗΝ κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.

Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου www.hellenicregionrad.gr σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.

 

Το Σωματείο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ» (στο εξής ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ) δια του παρόντος σας ενημερώνει ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τα οποία συλλέγει κατά τις συναλλαγές με τα μέλη του και τρίτα πρόσωπα πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, (νόμος 4624/2019, Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 και Οδηγία (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016).

 

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Αλκιμάχου 20-22 στο Παγκράτι και αναγνωρίστηκε με την υπ’ αρ 708/1995 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και εγγράφηκε στο βιβλίο σωματείων με αύξοντα Αριθμό Μητρώου: 20054.

 

Μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ γίνονται  όλοι οι εξουσιοδοτημένοι δάσκαλοι (registered teachers) μέλη της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, που κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην Ελλάδα.

 

Αρμόδια κατά νόμο εποπτεύουσα Αρχή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Π.Δ. 281/1914, είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΤΙΚΗΣ, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου αρ. 60, ΤΚ 10564.

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: Η διεύθυνση της ιστοσελίδας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ είναι  www.hellenicregionrad.gr.

 

Η εν λόγω ιστοσελίδα δεν χρησιμοποιεί cookies. Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας φόρμα επικοινωνίας ή κάποιο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων.

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΥΠΔ: Ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ κυρία Μαριάννα Βασιλάτου στο mail: info@hellenicregionrad.gr 
  2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ επιφυλάσσεται και διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την παρούσα Πολιτική ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, προκειμένου να προσαρμόζεται σε νομοθετικές αλλαγές και να ανταποκρίνεται στις παρατηρήσεις – υποδείξεις της Εποπτεύουσας Αρχής καθώς και τις ανάγκες των υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων. Κάθε αλλαγή θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
  3. ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Στο πλαίσιο δραστηριότητάς του, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ συλλέγει ή ενδέχεται να συλλέγει τα προσωπικά (και κατ’ εξαίρεση ευαίσθητα) δεδομένα που τουπαρέχονται απευθείας από τις εξής πηγές:
    • Μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    • Άτομα που συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες (όπως για παράδειγμα επαγγελματίες χορευτές, μαθήτριες σχολών χορού, χορογράφοι, μουσικοί, καλλιτεχνικοί διευθυντές κ.λπ.)
    • Εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, προμηθευτές και κάθε είδους εξωτερικοί συνεργάτες (επιστημονικοί και άλλοι).
  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει και επεξεργάζεται ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, κατά περίπτωση, είναι:
    • Απλά Δεδομένα, ήτοι στοιχεία επικοινωνίας όπως ονοματεπώνυμο, ονόματα γονέων, διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας, φύλο, αριθμοί τηλεφώνων (σταθερά – κινητά), στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail, ιστοσελίδες κ.λπ.), ή προσωπικά δεδομένα απαραίτητα για την εκτέλεση της μεταξύ του τρίτου μέρους και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ συμβατικής σχέσης ή σχέσης που αποβλέπει στην υλοποίηση των σκοπών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, όπως ενδεικτικά αριθμός ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικοί λογαριασμοί κ.ο.κ.
    • Δεδομένα Ειδικής Κατηγορίας (ευαίσθητα), ήτοι στοιχεία και δεδομένα που αφορούν την υγεία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως ενδεικτικά τα δεδομένα υγείας (λ.χ. ιατρικές γνωματεύσεις) ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και ανηλίκων) που συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
  1. ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε:
    • Να αξιολογήσει τα αιτήματα των υποψήφιων μελών του, να επικοινωνεί με τα μέλη του ή να απαντήσει σε ερωτήματα τρίτων και εν γένει να διεκπεραιώσει τυχόν αιτήματά τους.
    • Να παρέχει στοιχεία και δεδομένα στην Εποπτεύουσα Αρχή καθώς και σε κάθε Δημόσια Αρχή που δικαιούται κατά νόμο να πληροφορηθεί τα προσωπικά σας δεδομένα, προκειμένου να αιτιολογήσει την δραστηριότητά του και να αποδείξει το σύννομο των ενεργειών του.
    • Να καταρτίσει συμβάσεις και εν γένει να δεσμευτεί ή να προστατεύσει τα δικαιώματά του.
    • Να οργανώσει το εσωτερικό του Αρχείο και για να ανταποκριθεί στις έννομες υποχρεώσεις του, που απορρέουν του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου.
    • Να προστατεύσει αποτελεσματικά τα προσωπικά σας δεδομένα.
    • Να διοργανώσει καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να υλοποιήσει εν γένει τον σκοπό του.

Οι νόμιμες βάσεις στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι κατά κύριο λόγο οι ακόλουθες: Τα άρθρο 6 παρ. 1α, 1β, 1γ και 1στ, το άρθρο 9 παρ. 2α και 2β και το άρθρο 10 του ΓΚΠΔ, καθώς και ο νόμος 4624/2019 περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

  1. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ δεν διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός της Ελληνικής Επικράτειας ή της ΕΕ. Δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε αυθαίρετη γνωστοποίηση ή διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους για λόγους εμπορικής εκμετάλλευσης και προώθησης. Σε περίπτωση που ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ χρησιμοποιήσει τρίτους για επεξεργασία των δεδομένων σας, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών προς τον ΣΥΛΛΟΓΟ, θα δεσμεύσει αυτούς συμβατικά, ώστε 1ον να μην μπορούν να διαχειριστούν τα προσωπικά σας δεδομένα σε αντίθεση με το παρόν και την ισχύουσα νομοθεσία, και 2ον ούτε να τα διατηρούν μετά το πέρας της συνεργασίας τους με τον ΣΥΛΛΟΓΟ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ενδέχεται να κοινοποιήσει ή να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, στο μέτρο που συντρέχουν οι νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις και συγκεκριμένα όταν υπάρχει: 1ον: η προηγούμενη συγκατάθεσή σας ως υποκειμένων των δεδομένων και 2ον: η έννομη υποχρέωση να γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας σε αρμόδιους κρατικούς φορείς και οργανισμούς, Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές, με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αυτά ζητηθεί νομίμως και αρμοδίως. Οι ενδεχόμενοι λήπτες των προσωπικών σας δεδομένων ενδεικτικά μπορεί να είναι: Φορολογικές Αρχές, ΕΦΚΑ, τραπεζικά ιδρύματα, ΟΑΕΔ, Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, Επιθεωρητές Εργασίας, Υπουργείο Οικονομικών, Περιφέρεια Αττικής κ.λπ.

  1. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο διαρκεί ο σκοπός επεξεργασίας τους. Στη συνέχεια εξακολουθεί να τα διατηρεί σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, ιδίως όταν είναι αναγκαίο, για τη συμμόρφωση με νομική του υποχρέωση, που επιβάλλεται από διατάξεις του Ελληνικού ή Ευρωπαϊκού Δικαίου, καθώς και στην περίπτωση που η διατήρησή τους τυγχάνει αναγκαία για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη δικαιωμάτων ή αξιώσεών του.
  2. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχετε τα παρακάτω δικαιώματα:
    • Δικαίωμα Πρόσβασης: Δικαιούσθε να λαμβάνετε: α) επιβεβαίωση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας και β) αντίγραφο αυτών των δεδομένων. Για να υποβάλλετε αίτημα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να το υποβάλλετε προφορικώς ή γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συστημένης επιστολής. Σας συνιστούμε σε κάθε περίπτωση να το υποβάλλετε εγγράφως για περισσότερη ασφάλεια. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης, αν τα δεδομένα σας περιλαμβάνουν και προσωπικά δεδομένα άλλου προσώπου (και το πρόσωπο αυτό αρνείται νομίμως να συγκατατεθεί) και όταν το σχετικό αίτημά σας είναι προδήλως καταχρηστικό και παράνομο.
    • Δικαίωμα Ενημέρωσης: Επίσης έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε για τα εξής:
      • Για ποιο σκοπό επεξεργάζεται ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ τα δεδομένα σας.
      • Με ποιον τα μοιράζεται ή σε ποιόν τα κοινοποιεί.
      • Πόσο καιρό θα διατηρεί τα δεδομένα σας και για πιο λόγο έλαβε αυτήν την απόφαση.
      • Δικαιούσθε επίσης να αμφισβητήσετε την ακρίβεια των δεδομένων σας να ζητήσετε την διαγραφή τους να εναντιωθείτε στην χρήση τους να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
    • Δικαίωμα Διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των δεδομένων σας, όταν αυτά είναι ανακριβή, ή τη συμπλήρωση των δεδομένων σας, όταν αυτά είναι ελλιπή. Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμά σας, θα πρέπει να ενημερώσετε εγγράφως τον ΣΥΛΛΟΓΟ ότι αμφισβητείτε την ορθότητα και πληρότητα των προσωπικών σας δεδομένων, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα ποια δεδομένα είναι ανακριβή ή ελλιπή, να εξηγήσετε πως ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα πρέπει να τα διορθώσει και να παράσχετε τα σχετικά έγγραφα ή πληροφορίες που αποδεικνύουν τις τυχόν ανακρίβειες. Όταν ζητήσετε τη διόρθωση των στοιχείων σας, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα ελέγξει, επιμελώς, εάν τα δεδομένα είναι ακριβή ή όχι, βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που θα προσκομίσετε και αυτών που ήδη κατέχει και στη συνέχεια, θα σας ενημερώσει εάν τα έχει διορθώσει, διαγράψει ή εάν έχουν συμπληρωθεί τα δεδομένα. Στην περίπτωση που ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θεωρεί ότι δεν τεκμηριώνεται η ανακρίβεια ή μη πληρότητα των δεδομένων, θα σας ενημερώσει σχετικά, παρέχοντας ταυτόχρονα αιτιολόγηση της αρνητικής του απάντησης. Εάν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ έχει κοινοποιήσει τα δεδομένα σε τρίτους, θα επικοινωνήσει μαζί τους και θα τους ενημερώσει για την διόρθωση ή συμπλήρωση των δεδομένων, εκτός αν αυτό αποβαίνει ανέφικτο ή προαπαιτεί δυσανάλογες προσπάθειες. Παράλληλα, εφόσον το επιθυμείτε, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μπορεί να σας πληροφορήσει σε ποιους αποδέκτες έχει διαβιβάσει τα δεδομένα σας.
    • Δικαίωμα Διαγραφής: Δικαιούσθε να ζητήσετε την διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, εφόσον δεν επιθυμείτε πια αυτά τα δεδομένα να αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας και εφόσον δεν υφίσταται νόμιμος λόγος να τα κατέχει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Ειδικότερα, το δικαίωμα αυτό ασκείται σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
      • όταν η νόμιμη βάση της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή σας και εσείς την ανακαλείτε, οπότε, εφόσον δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία, τα δεδομένα πρέπει να διαγραφούν,
      • όταν τα δεδομένα σας δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, ή υποβάλλονται κατ’ άλλο τρόπο ή παράνομα σε επεξεργασία, ή εάν εσείς αντιτάσσεσθε στην επεξεργασία και δεν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία και τέλος,
      • εάν τα δεδομένα συνελέγησαν παράνομα ή όταν ήσασταν παιδί.

Σας επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι η περαιτέρω διατήρηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τον ΣΥΛΛΟΓΟ τυγχάνει σύννομη, όταν είναι αναγκαία για λόγους όπως, η συμμόρφωση με νομική υποχρέωσή του ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ δικαιούται να αρνηθεί τη διαγραφή των δεδομένων στις εξής περιπτώσεις:

      • Όταν η διατήρηση των δεδομένων είναι αναγκαία για λόγους ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην ενημέρωση, καθώς και αν αποτελεί νομική υποχρέωση.
      • Όταν η διατήρηση των δεδομένων σας είναι αναγκαία για λόγους δημοσίας υγείας.
      • Όταν η διατήρηση των δεδομένων σας είναι αναγκαία για τη θεμελίωση άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων ή αν η διαγραφή τους προκαλούσε προβλήματα ή θα καθιστούσε ανέφικτη την επεξεργασία για σκοπούς επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας.
  • Δικαίωμα Περιορισμού της Επεξεργασίας: Αντί του δικαιώματος για διαγραφή και του δικαιώματος εναντίωσης, όπως αναφέρεται στη συνέχεια , έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας, μόνο όμως στις εξής περιπτώσεις:
    • Για όσο χρονικό διάστημα προβάλλετε ως δικαιολογία την ανακρίβεια των δεδομένων σας και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας εξετάζει το σχετικό αίτημα.
    • Όταν η επεξεργασία είναι παράνομη.
    • Όταν τα δεδομένα δεν είναι απαραίτητα πλέον για τον σκοπό της επεξεργασίας, αλλά εσείς οι ίδιοι ζητάτε την τήρησή τους για την άσκηση και υπεράσπιση νομικών σας αξιώσεων.
    • Όταν έχετε ασκήσει το δικαίωμα εναντίωσης και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας εξετάζει την ύπαρξη υπέρτερου εννόμου συμφέροντός της.

Να σημειωθεί ότι το παρόν δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί συνδυαστικά με το δικαίωμα διόρθωσης και το δικαίωμα εναντίωσης.

  • Δικαίωμα στην Φορητότητα των Δεδομένων: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε εγγράφως από τον ΣΥΛΛΟΓΟ, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, να σας δώσει τα προσωπικά σας δεδομένα τόσο σε εσάς προσωπικά, όσος και σε τρίτους σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε από τον ΣΥΛΛΟΓΟ να διαβιβάσει τα εν λόγω δεδομένα χωρίς αντίρρηση απευθείας σε άλλον Υπεύθυνο Επεξεργασίας. Το παραπάνω δικαίωμα ασκείται εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:
    • Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι αντικείμενο επεξεργασίας με αυτοματοποιημένα μέσα (δηλαδή αποκλείονται τα έντυπα αρχεία).
    • Ο λόγος της επεξεργασίας είναι, είτε η συγκατάθεσή σας, είτε η εκτέλεση σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος.
    • Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα αφορούν σε εσάς ως υποκείμενο των δεδομένων και έχουν παρασχεθεί από εσάς και η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος δεν επηρεάζει δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.
  • Δικαίωμα Εναντίωσης: Έχετε το δικαίωμα να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ανά πάσα στιγμή για λόγους που αφορούν την ιδιαίτερη κατάστασή σας, όταν η επεξεργασία βασίζεται είτε σε καθήκον που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή στην ύπαρξη εννόμου συμφέροντος από πλευράς του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα οφείλει να σταματήσει την εν λόγω επεξεργασία, εκτός και αν καταδείξει ότι οι λόγοι επεξεργασίας κατισχύουν των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα στη μη Αυτοματοποιημένη Ατομική Λήψη Αποφάσεων συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης Προφίλ: Σε περίπτωση που ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ χρειασθεί να λάβει απόφαση που παράγει έννομα αποτελέσματα για εσάς με αποκλειστικά αυτοματοποιημένη μέθοδο, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (και εφόσον βέβαια έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας ή αυτό επιτρέπεται από τον ισχύον δίκαιο) οφείλει να σας ενημερώσει αμέσως για τα ακόλουθα:
    • Για το εάν πραγματοποιείται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.
    • Για ποιο λόγο γίνεται αυτό και τι συνέπειες έχει για εσάς.
    • Για το δικαίωμά σας να εναντιωθείτε ή να αιτηθείτε τον περιορισμό αυτής της διαδικασίας.

 

Τα υποκείμενα των δεδομένων μπορούν να ασκήσουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα ή να λάβουν πληροφορίες για την πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που ακολουθεί, επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (ΥΠΔ), τον ΣΥΛΛΟΓΟ, στο τηλέφωνο 6974826587 και στο mail: info@hellenicregionrad.gr

 

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα σας απαντήσει γραπτώς εντός μηνός ( ή εντός δύο σε περίπτωση σύνθετου ή πολύπλοκου αιτήματος) και θα αιτιολογήσει την απόφασή του ακόμη και εάν αρνηθεί την ικανοποίηση του αιτήματός σας. Ταυτόχρονα θα σας ενημερώσει για το δικαίωμά σας να κάνετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Γραφεία Κηφισίας 1-3, ΤΚ 11523, Αθήνα, ΤΗΛ.: +30-2106475600, ΦΑΞ: +30-2106475628, www.dpa.gr), ή ακόμα και να προσφύγετε ενώπιον των Δικαστηρίων, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πριν προσφύγετε στην ανωτέρω Αρχή ή τα Δικαστήρια, θα έχετε απευθυνθεί προηγουμένως στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΣΥΛΛΟΓΟΥ (DPO) για το σχετικό ζήτημα.

 

Τέλος ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ δηλώνει ότι εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση του κατάλληλου επιπέδου προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας.

 

Αθήνα, 27-7-2020

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ